Пълна промяна на личността – част 3

Изключително важно е да осъзнаем, че ние сами творим нашия собствен живот.  В него съществува определена динамика и когато разберем как се случва всичко и ролята на балансиращата двойнственост, ще бъдем способни по-лесно и ясно да приемаме всичко около нас.

Разбира се, няма смисъл да обвиняваме околните за всичко, което ни се случва и да се поставяме в ролята на жертва, защото така няма да открием решение на проблемите си. Когато разберете, например, че играете ролята на жертва и привличате само негативна енергия към себе си, ще бъдете способни да промените всичко това.  Когато обърнем внимание на мъдростта и всичко, което идва от по-великия от нас Разум, тогава надскачаме себе си и започваме да се развиваме, а когато се концентрираме върху повтарянето на стари мисли и модели, тогава спираме своето развитие.

dr-demartini-in-men-s-living-1

В негативни и неприятни ситуации, това което можем да направим е да простим и да си създадем нови, позитивни и мотивиращи модели на мислене и поведение, а след това да се стараем да живеем според тях всеки ден. Това разбира се е изключително трудно, но постоянството, мотивацията и упоритостта ни помагат да се придържаме към правилния за нас път в живота.  Затова е добре всеки ден да благодарим за деня, които сме имали и за всички предоставени ни възможности, да извлечем най-доброто от тях, а след това да приемем новите такива. Когато успеем да заживеем според този модел, то тогава възможностите стават неограничени.

Упражнение:

·         Упражнявайте се да долавяте двете страни на нещата. Когато ви се случи нещо хубаво, или чуете хубава новина се опитайте да откриете и другата страна на нещата, а когато станете свидетел на нещо неприятно и негативно, тогава се опитайте да помислите за добрите и полезни уроци, които бихте извлекли от случилото се.  Упражнявайте се всеки ден и ще забележите че с времето става все по-лесно и лесно.

·         Когато изберете конкретна случка се запитайте как тя ви служи на вас и на околните. Запитайте се как се е появило това събитие и защо, на какво ще ви научи? По този начин ще се научите да се тренирате и да уравновесявате емоциите си.

 

Нека да разгледаме и какво казва Демартини относно гения. Според него колкото повече се вслушваме във вътрешния си глас и интуиция, толкова повече пробуждаме своето вдъхновение. Душата ни е нашият дух-пазител и този, който винаги я слуша е гений. Винаги си напомняйте, че във вас има талант, който е свързан с безкрайността и другите ще започнат да го разпознават и забелязват. Но не позволявайте на егото да се увлече и да ви води, защото това не би ви довело до нищо добро. Геният не е обвързан с интелекта, той е резултат от слушането и действието спрямо посланията, идващи от душата. Той произлиза от любовта, и съответно когато изпитваме любов, тогава се настройваме към вибрациите на вдъхновяващи преживявания.  Колкото повече балансираме емоциите си , толкова повече ще се настройваме на тази вълна.

Живота на повечето хора е обвързан с необходимостта от това да направят нещо. Това е изключително погрешно и безполезно. Необходимо е да се освободим от нагласата на „ трябва да“, да преминем през фазата на „желая да“, да достигнем до „ избирам да“ и да завършим прехода с „обичам да“. На това последно ниво знаете, че това, което правите и изживявате е съдбата ви и нищо не може да ви спре и разколебае. О тук преминавате към по-вдъхновено и пълноценно ниво на съществуване.

Големите гений са готови да заплатят цената и да направят жертви, за да достигнат до това, към което усилено се стремят. По този начин преминават през негативни и позитивни моменти, защото болката и удоволствието вървят ръка за ръка.  Качеството на живота и вашето развитие се определят от въпросите, които си задавате. Затова се старайте да избягвате да се питате „ какво трябва да направя днес?“ , а се насочете към „ какво искам да направя с живота си?“.  Когато осъзнаете това и си поставите за цел да го постигнете, живота ви ще поеме в друга посока и нещата ще започнат да се случват по най-добрия за вас начин, ще преживеете нови вдъхновяващи и истински моменти.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*