Пълна промяна на личността – част 1

В темата са разгледани  част от съветите на Д-р Демартини за лична трансформация и постигане на по-пълноценни взаимоотношения, които той предлага  в книгата си „Пълна промяна на личността“.

Landscape Carousel - John and quote 2.1

·        Истинската любов е свързана с емоционалния баланс. Когато изпитваме истинска любов сме способни да виждаме баланса и позитивното във всичко около нас. В природата винаги има баланс. Неопитните и неподготвени хора винаги се поставят в позицията на жертва, което далече не е така. Всеки трябва да се стреми към постигане на баланс и да превръща всяко негативно събитие в нещо, от което може да се поучи. Тези, които съумяват да приемат всяко препятствие и да го превърнат във възможност постепенно се развиват и се превръщат в майстори.

1.      Упражнение – помислете за момент от живота си, когато сте се почувствали недооценени и  прекалено много са ви критикували. Спомнете си подробности около конкретната случка. След това си спомнете, кой и как ви е помогнал да излезете от тази ситуация. Установете баланса между двете преживявания.

2.      Всеки ден благодарете на хората, които са ви помогнали. Благодарете за подкрепата; за предизвикателствата; за това което сте научили.

·        Моментите, които ни карат да се чувстваме самонадеяни и да виждаме повече позитиви, отколкото негативи, предизвикват появата на някаква негативна случка, нещо, което отново да ни върне обратно на земята и да ни накара да бъдем разумни. Това цели постигането на баланс в живота ни. Когато отричаме нещо в себе си или някакво преживяване  и състояние, ние го привличаме в живота си под друга форма. По средата на положителните и отрицателните емоции се крие същността на нашите истински преживявания, на истинската любов. Ако се настроим на вълна – удоволствия и успех и пренебрегваме и избягваме всичко негативно, всъщност не постигаме нищо друго освен да прекарваме дните си , съсредоточавайки се в това да бягаме от болката.

1.      Всяко лице, място или събитие в живота ни има две страни. Когато успеем да видим и двете, тогава ще разберем, че всичко е любов и ще изпитаме истинска признателност.

2.      Помислете какъв ще бъде живота ви, ако знаете, че всичко, което ви се случи ви е от полза, а след това се опитайте да живеете и действате според тези свои представи за живота.

·        Признателността е ключ към сбъдването на мечтите. Трябва да се стремим да реализираме целите и мечтите си с благодарност. Приемете, че в живота ви нищо не е случайно и нищо не е грешка. Колкото по-големи са кризите и паденията, толкова по-големи ще бъдат и даровете и успехите.  Повечето хора, очакват първо да видят нещо, за да повярват в него, докато при преуспелите нещата стоят по друг начин. Успелият човек първо вярва, а след това вижда.

1.      Всеки ден отделяйте поне по 5 мин., за да създадете ясна и точна представа за това, което искате да постигнете. Визуализирайте нещата, колкото се може по-детайлно.

2.      Запишете всичко, което можете да си представите и оформете целите си. След това предприемайте всеки ден поне по една стъпка към реализирането на конкретната цел.

3.      Отбелязвайте всяко едно събитие и случка по пътя към сбъдването на мечтите ви. Бъдете благодарни за всяко постижение и за всяко предизвикателство.

·        Когато мислите положително, се изпълвате със самодоволство, а когато се концентрирате върху негативите, падате духом и се депресирате. Когато сте ентусиазирани действате самоуверено, а когато сте сломени, ставате подвластни на другите. Винаги се стремете да обединявате двете си лица. Когато престанете да си приписвате заслуги и да поемате вина, ще бъдете цялостни и ще бъдете способни да постигнете всичко, към което се стремите. Опитайте се да приемете и неприятната/ негативната страна  на нещата, защото това може да ви донесе предимства и поуки.

·        Богатството в живота ви е равно на това колко любов и признателност изпитвате. Мнозина сами саботират себе си, защото се чувстват недостойни за това богатство, а тези, които имат големи каузи и изпитват благодарност, успяват да се докоснат до него.

1.      Помислете за нещо, което ви се е изплъзнало в живота, нещо, което сте изгубили, а след това си спомнете как след това то се е появило в живота ви под друга форма. Помислете за всичко негативно, което ви се е случило и след това е било компенсирано от нещо положително.

2.      Всеки ден си избирайте по едно ново утвърждение и си го повтаряйте през деня минимум по 50 пъти.

„Нещата, които си мислим, че са унищожени, сега са в честотата, на която не можем да се настроим; нещата, които си мислим, че са създадени, са настроени на нашата честота. Но всъщност няма създаване и разрушаване, а просто промяна на формата.“ Бъкминстър Фулър

„Стоковата борса е финансова преразпределителна система. Тя взима парите на тези, които нямат търпение, и ги дава на тези, които имат търпение.“ Уорън Бъфет

„Нашите най-скрити страхове са като дракони, пазят нашите най-скрити съкровища.“ Райнер Мария Рилке

„Каквото и да правиш, прави го на себе си. Когато съдиш другите, само увеличаваш собствените си грешки.“ Буда

„Волята да бъдеш себе си е героизъм.“ Хосе Ортега и Гасет

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*