Допълнителни упражнения

Описаните по-долу упражнения не са задължителни, но при добро желание можете да използвате като добавка към останалите упражнения. Можете да преминете към тях когато завършите изпълняването на предишните стъпки за развиване на интуицията и можете да им отделите толкова време, колкото смятате за необходимо. Не е нужно да се правят в същата последователност, в която са изложени тук, нито да се изпълняват по абсолютно същия начин. В някои от упражненията можете да правите малки промени по ваше желание. Можете да добавите ваши стъпки към съответното упражнение или да комбинирате две отделни. Единственото задължително нещо е да изпълнявате упражненията редовно и винаги да се стараете да включвате тяхното прилагане към всекидневните ви задължения и към всичко, което ви се случва през деня. По този начин ще се научите винаги да разчитате на интуицията си и да й се доверявате.

Нещото, към което е необходимо да се придържате непрекъснато, за да избягвате повтарянето на грешките, е да отделяте сигналите за тревога от останалите и да се научите да различавате моментите, когато даден сигнал е продиктуван от страх, и моментите, в които вашата интуиция ви напътства и говори. За тази цел трябва да сте изпълнили всички упражнения от предишните теми и да сте усвоили отделните стъпки добре.

Също така би било добре да се научите да анализирате винаги себе си и характера си:

 • Да разберете защо повтаряте едни и същи грешки; какво ви кара да го правите.
 • Да работите по тяхното отстраняване.
 • Да не се чувствате зависими от вещи; минали събития; спомени; хора и т.н.
 • Освобождавайте се от всичко ненужно; от всичко, което не ви носи нищо полезно и добро.
 • Работете за промяна на вашите негативни страни от характера.
 • Превърнете вашите слабости във вашата сила и се опитвайте от всяко негативно събитие винаги да извлечете по нещо полезно.

Нека преминем към допълнителните упражнения:

 • Помислете си за някого. Може да бъде ваш близък, просто познат или колега. Концентрирайте се върху някаква отрицателна част от характера му, която вие не харесвате; върху негова лоша постъпка или нещо, което е казал и не ви е харесало.  А сега се опитайте да погледнете нещата отстрани, да се поставите на негово място и си обяснете защо този човек е постъпил по съответния начин.

Същото нещо можете да го прилагате към различни негативни и трудни случки. Това може да ви помогне да се успокоите и да приемете по-лесно нещата като си обясните вероятната причина за случилото се.

 • Припомнете си някакво странно или мистично преживяване или сън. Нещо, което сте преживели, но не сте намерили обяснение за него. Концентрирайте се и се опитайте за извлечете от него с помощта на интуицията си определени картини, мисли и идеи. Опишете всичко, което ви хрумва за съня или за случката. Какво ви подсказва и към какво се опитва да ви насочи?
 • Упражнявайте се върху постигането на концентрация. Изброите няколко неща, които сте правили предишните дни. Опишете колко време ви отнеха; завършихте ли ги успешно; дали нещо ви е прекъснало по време на заниманията и какво е било то?
 • Помислете за ваш познат. Това трябва да е човек, който познавате много добре, но не сте чували и виждали от много време. Опитайте се да усетите неговото душевно състояние и да получите някакви картини за това, какво се случва с него. Погледнете света през неговите очи и усетете какво преживява този човек, къде се намира и всичко, което се случва около него. След това се опитайте да се свържете с него и да проверите дали упражнението е било успешно.
 • Опитайте се да предадете на някого телепатично съобщение. Представете си съответния човек – как седи пред вас. Усетете енергията му, а след това си представете как излизате от физическото си тяло и преминавате в енергийното. Задръжте тази картина и усещане за известно време, а след това формулирайте конкретно съобщение, което искате да му предадете. Повторено го няколко пъти като се опитвате да сте максимално концентрирани. Представете си как произнасяте името на човека, с лед това и самото послание. Направете го няколко пъти. След това можете да се върнете към физическото си тяло и да преминете към други задължения, като непрекъснато бъдете нащрек за някакви сънища, послания, мисли и въобще някакъв отговор от конкретния човек.
 • Вземете лист хартия и си запишете всичко, което ви притеснява; всички възможни последствия, от които се страхувате. Всеки път когато се сетите за нещо го добавяйте към списъка. След това в продължение на една или две седмици си представяйте, че всяко послание, идващо от интуицията ви носи правилното послание и е напълно вярно. Накрая действайте според това, към което ви е насочила интуицията. Така ще се научите още по успешно да и се доверявате и да преценявате вярно всичко, което тя ви разкрива.
 • Концентрирайте се върху вътрешното си усещане и върху енергията. Научете се да различавате енергията, която усещате в случаите, в които следвате напътствията на интуицията си, и в случаите когато ги пренебрегвате напълно. Забележете как се чувствате и в двата случая. Това ще ви помогне да се насочите към правилния път и да се доверявате на всяко послание.

Можете да повтаряте тези упражнения непрекъснато и да ги прилагате за всякакви ситуации. Добре би било да описвате всичко в дневника си докато изпълнявате едно по едно упражненията. По този начин ще можете да проследите ефекта от самите упражнения и начина, по който се развиват нещата след това.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*