Как да тренираме и развием интуицията си – 8 част

В тази част ще се научите да разпознавате полученото интуитивно ръководство, а също така ще разберете как правилно да получавате напътствия. Ако сте успели да усвоите успешно предишните упражнения можете да преминете към следващото, което ще ви помогне да задавате въпроси и да получавате и разпознавате достигащото до вас ръководство и напътствия.

Бъдете готови да преминете през няколко стъпки и отделете достатъчно време на упражнението.

  1. Отпуснете се и насочете вниманието си към дишането. Можете да използвате всякакви методи за релаксация и отпускане.
  2. Бъдете съзнателни. Не се опитвайте да анализирате и да вземате решения.
  3. Можете да използвате някаква визуализация, ако смятате, че ще ви помогне да се концентрирате и отпуснете по-бързо.
  4. Можете дори да си повторите няколко пъти избрани от вас позитивни утвърждения.
  5. Сега вече можете да се концентрирате върху силната необходимост да получите напътствие и да узнаете отговора на това, което ви интересува. Задайте въпроса си ясно. Бъдете кратки и конкретни.
  6. Бъдете уверени, че ще получите това, от което се нуждаете. Не мислете и не анализирайте. Оставете информацията да достигне до вас.
  7. Запищете отговора. Той може да достигне до вас чрез определен образ, чувство, внезапно хрумване, идея или пък можете да го получите от обкръжаващата ви среда. Това може да бъде съвет от приятел, послание от непознат, нещо, което сте прочели и т.н. Възможно е информацията да достигне до вас и чрез сънищата и дори чрез символи. Също така е възможно да не получите веднага напътствия. Затова бъдете нащрек.
  8. Благодарете за полученото ръководство и приложете на практика, това което сте разбрали.

Понякога използването на визуализация или игра може да бъде по-успешно при получаването на свръхсъзнателно ръководство, отколкото следването на горепосочените 8 стъпки.  Можете да получите същите добри резултати като използвате избрана от вас визуализация, чрез която си представяте задаването на избраните въпроси и получаването на отговорите.

 

Въображението е изключително важно да подобряването и развиването на интуицията. Затова е необходимо да го развивате. Можете да изберете и да следвате всякакви упражнения, стига да ви помогнат да постигнете добри резултати.

Нещо, което бихте могли да направите е да пофантазирате като изброите няколко неща, които бихте искали да направите или да имате, ако нямаше ограничения пред вас. Също така можете да напишете различни ваши фантазии и цели за определен период от време. Помислете и напишете дали сте успели да реализирате всичко и дали се е получило по желания от вас начин.  Бъдете позитивни и спонтанни. Правете това, което чувствате. Не чакайте удобния момент, а действайте сега.

Друго упражнение, което бихте могли да използвате за развиване на въображението е следното:

В дневника си измислете нов образ. Опишете как бихте изглеждали, как бихте говорили? Как се държите; какъв е характера ви?  Какви са взаимоотношенията и животът ви? Какво сте постигнали и какво не сте?

А сега помислете за няколко неща, които правите по един и същи начин всеки ден. След това се замислете как бихте ги разнообразили и какво бихте могли да направите по по-различен и интересен начин, и го направете.

Всичко това ще ви помогне да развиете въображението си и да тълкувате по-добре и успешно достигащата до вас информация. Ще ви позволи да бъдете по-освободени, спонтанни и интуитивни. Не мислете и не анализирайте резултатите, а просто се пуснете по течението и се наслаждавайте на промяната и постигнатите резултати.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*