Мотивация и личностно израстване

Въвеждането и използването на принципите на успеха и личностно израстване е изключително важна стъпка при постигането на успех и промяна в позитивна насока.

Практикуването на упражнения за мотивация, самоувереността, вярата в успеха и неограничените възможности, неизбежно ще ви отведат до успеха и ще внесат голяма промяна в живота ви. Пътят към личностното усъвършенстване и израстване ще  ви отведе до разбирането, че разполагате с неограничени възможности да живеете живота, за който мечтаете и, че единствените ограничения, които имате пред себе си, са тези, които сами си налагате. Любовта, щастието и изобилието са постижими и могат да бъдат част от живота ви, ако вие решите.

Чувство на съжаление и липсата на увереност в собствените възможности блокират голяма част от  хората през годините, докато един ден си дават сметка, че са работили упорито, но не са постигнали много в живота си, това от своя страна поражда още по-голямо разочарование, тъга и гняв, и ги отклонява от пътя към успеха. Затова е изключително важно да не се оставяте на негативните емоции да ви завладеят, а да ги блокирате винаги, когато усетите, че им позволявате да превземат съзнанието ви. Първоначално това е изключително трудно и ще ви коства много усилия от ваша страна, но с времето ще става все по-лесно.

Всичко, през което минаваме си има причина и много често се оказва, че ние сами сме предизвикали и привлекли съответните събития. Тези емоции и събития от своя страна водят до други и така често се получава кръг от негативи, страхове, неуспехи и вместо да продължавате да тъпчете на едно място можете да използвате всичко това като инструменти и като ваш учител, който да ви покаже пътя към успеха и да ви помогне във вашето личностно израстване.

 Ето някой съвети, от които можете да се възползвате и да следвате:

  • Винаги избягвайте да мислите за предишни ваши провали или такива на ваши близки и приятели.
  • Когато хората около вас са депресирани и тъжни не си позволявайте да скърбите с тях, а се опитвайте да ги накарате да мислят позитивно и да извлекат по нещо положително от всяка ситуация.
  • Винаги си поставяйте реални и постижими цели.
  • Бъдете благодарни, за всичко, което имате и всичко, което сте постигнали в живота и след всяка постигната цел си поставяйте нова, а не бездействайте, защото по този начин ще изгубите инерция и мотивация.
  • Хората казват, че „когато ученикът е готов, учителят се появява“, затова бъдете напълно готови да приемете промяната и да преминете през процеса на самоусъвършенстването.
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*