Принципи на успеха – част 11

 • Учените са установили, че обемът на нашето подсъзнание е 10 милиона пъти по-голям от този на съзнанието. Тази база данни е източник на нашите скрити и понякога гениални естествени способности. Или, иначе казано, една част от нас е много по-умна от цялото. И мъдрите хора постоянно се консултират с нея.” Майкъл Дж. Гелб
 • Тренирайте подсъзнанието си така, че то да работи за вас. Един от методите, който можете да опитате е следния:
  1. Всяка сутрин пишете в дневника си. Описвайте целите, които си поставяте за деня, както и сънищата, които сте имали.
  2. След това, всяка вечер правете и вечерен преглед, който да се състои в следното: преглед на целите от деня, кои от тях са изпълнени и кои от тях можете да прехвърлите за следващия ден.
  3. След това напишете в дневника си цел за вечерта. Например, можете да си поставите като задача да получите отговор на някакъв определен въпрос, свързан с работата, личния ви живот, здравето ви или друга област от живота си.
  4. Накрая използвайте визуализация като си представяте целта и как я постигате.
  5. На следващата сутрин отново направете дневния си преглед и опишете дали и как сте получили отговор на въпроса си. Опишете съня си и се опитайте да го разгадаете.
 • Доверявайте се на интуицията си. Медитирайте и правете упражнения, за да я развивате така, че тя да ви помага всеки ден да взимате правилни решения.
 • „Всички ресурси, от които се нуждаем, се намират в главата ни.” Т. Рузвелт
 • Записвайте всички  идеи, които интуицията ви изпраща. Също така описвайте и начина, по който ги получавате, а именно: чрез внезапна идея, хрумване, чрез визуален образ, картина, чрез усещане и т.н. Може би ще забележите, след време, че тези модели се повтарят. Това ще ви помогне да започнете да разпознавате по-лесно сигналите и знаците, които достигат до вас.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*