Джак Канфийлд

„Започнете още сега. С всяка стъпка, която сте предприели вие ставате все по-силни и все по-опитни, по-самоуверени и по-успешни … Но трябва да предприемете действия, за да постигнете целите си. “
– Джак Канфийлд

Джак Канфийлд е един от водещите експерти в САЩ по развитие на добра самооценка и самочувствие. Непрекъснато провежда семинари по цял свят и успява да вдъхновява и мотивира зрителите си със способността си да представя по забавен и увлекателен начин своите лекции, като помага на милиони хора да подобрят и развият възможностите си и потенциала си за развитие, както и да бъдат по ефективни в работата си.
Една от най-известните му книги е „Пилешка супа за душата” , която той издава в съавторство с Марк Виктор Хансен. Освен това той пуска на пазара и цяла аудио програма за изграждане на високо самочувствие. Джак е основател на редица семинари, които засягат теми като: самочувствието, добрата и правилна самооценка, човешкия потенциал за развитие и постигане на успех. Семинарите му се посещават от видни предприемачи, преподаватели, корпоративни лидери и служители. Целта на тяхното посещение е да открият начин, по който да се научат по-ефективно и бързо да работят за постигането на техните лични и професионални цели. Джак е също така и основател на фондация, която осигурява обучение на социални работници.

Той завършва Харвард през 1966 г., получава магистърска степен от университета в Масачузетс през 1973 г., и докторска титла от Университета в Санта Моника. Преподавал е в училища и университети, бил е и психотерапевт, а през последните 30 години е водещ авторитет в областта на личностното развитие.

В резултат на работата си с хора, лишени от свобода, безработни и младежи, Джак е назначен в работна група, която спомага за насърчаването на личната и социална отговорност, и за изграждането на една по-добра и висока самооценка.

 

http://www.mindperk.com/CanfieldBio.htm

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*