Как да тренираме и развием интуицията си – 6 част

Когато сме в процес на трениране и развиване на интуицията е много важно да се доверяваме на знаците и информацията, които ни се предоставят. Например, когато получим внезапно хрумване или вдъхновение да направим нещо, би било добре да предприемем действие незабавно, защото ако пренебрегнем получената информация е твърде възможно повече да не получим интуитивно ръководство и да блокираме интуицията си. Разбира се, важно е и понякога да включваме разума и логиката в действие, за да обмислим и анализираме получената информация, особено когато все още не сме се научили да различаваме и отделяме посланията идващи от интуицията и тези от подсъзнанието. Важно е по време на упражненията да сме спокойни. Ако има нещо, което ви безпокой и ограничава е добре да му обърнете внимание; да отстраните проблема и едва тогава да преминете към тренировките.

Обърнете внимание на обстановката около вас. Забележете дали нещо в нея ви притеснява; дали отвлича вниманието ви. Направете всичко възможно, за да отстраните това, която ви разсейва. Ако все пак в момента не сте в състояние да промените това, която ви пречи, то тогава се концентрирайте, повторете си няколко пъти, че всичко е наред и сте спокойни. Бъдете съзнателни за всичко около вас. След това преминете към съответното упражнение.

Когато правите упражненията за интуицията е добре да правите асоциации, да мислите и представяте нещата с метафори и сравнения. Това ще ви помогне да се научите да тълкувате по-успешно информацията, която достига до вас, чрез интуицията, а също така ще ви помогне и да се научите да тълкувате по-успешно сънищата си.

Много полезно би било да се упражнявате да изразявате благодарността си. Направете си дневник и записвайте всичко, за което сте благодарни в живота си – за постигнатите успехи; за правилно взети решения; за помощ, която са ви оказали; въобще за всичко, за което се сещате. Това ще ви помогне да повишите самочувствието си и доброто  настроение.

Бъдете чувствителни и внимателни към случващото се около вас. Това ще освободи притока на още повече енергия и познание.

За да повишите чувствителността си можете да пробвате следното упражнение:

Изберете си място вкъщи или навън. Започнете да се разхождате бавно като обръщате внимание на всичко около вас. Изострете всичките си сетива. Забелязвайте как реагирате на всичко, което ви заобикаля – на хората около вас; на сградите; на различни предмети. Каква енергия усещате? Какви картини и мисли нахлуват в съзнанието ви? Можете ли да усетите енергията на хората около вас? Получавате ли конкретна информация за мястото, на което се намирате? Можете ли да усетите сградите и предметите, които се намират близо до вас и тези, които са по-отдалечени? Забелязвайте всичко. Можете дори да си водите записки за това как е протекло упражнението. Правете това упражнение докато не изострите чувствителността си и вниманието си достатъчно. Отбелязвайте напредъка, който постигате.

Практикувайте и спиране на вътрешния диалог. Това ще улесни постъпването на информация, идваща от интуицията. Упражнявайте се да спирате вътрешния си диалог, а след това да си задавате въпроси. Опитайте се да доловите отговора. Понякога верните отговори и знаци се появяват за секунди, поради което в повечето случай ги пропускаме. Затова е толкова важно да се научите да бъдете съзнателни и чувствителни към постъпващата информация. Правете всяко едно упражнение толкова пъти, колкото чувствате за необходимо, като същевременно записвате промяната и напредъка, които постигате.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*